Piikkiön yhtenäiskoulun hävikkiruokaa riittäisi useammallekin

0

Piikkiön yhtenäiskoulun keittiön hävikkiruokaa on jaettu halukkaille viime keväästä lähtien. Jakajana toimiva SPR Kaarinan-Piikkiön osasto toivoo nyt yhtenäiskoululle sekä lisää vapaaehtoisia jakajia että ruuan hakijoita.
– Ihan loistava juttu, vaikka tykkään itsekin tehdä ruokaa. Sehän on aika harvinaista, että tällaista järjestetään. Ei tätä joka paikkakunnalla ole, kiitteli ensimmäistä kertaa ruokaa hakenut Aku Ruhanen.
Nuorella kaverilla on oma kouluaika sen verran tuoreessa muistissa, että kouluruoka on tuttua, ja Akun mielestä se on ihan hyvää.
– Ehkä mausteita voisi olla enemmän, mutta niitähän voi itse lisätä.
Yhtenäiskoulun ruokalistalla oli tällä kertaa spagettia sekä jauheliha- ja härkiskastiketta. Se on yksi koululaisten suosikkiruuista, jota ei aina välttämättä jää ollenkaan, mutta nyt sitä riitti jonkin verran jaettavaksi.
Oppityttö ja mestari
Hävikkiruokaa jaetaan yhtenäiskoululla iltapäivän alussa puoli yhdestä alkaen, ja yhteen mennessä ”savotta” on jo ohi.
SPR:n vapaaehtoiset saapuvat paikalle vähän aikaisemmin, tarkistavat onko keittiöltä jäänyt jotain jaettavaa, vievät jakamisesta kertovat ilmoitukset ulko-oviin ja hakevat ruokakärryt ja tarvikkeet esille.

Nykyään tähdätään kaikkialla hävikin minimoimiseen. Ruokapalvelun esimies Esa Jokioja on tyytyväinen SPR:n toimintaan; vapaaehtoiset huolehtivat jaosta, eikä se vaadi keittiöväeltä sen kummempia ponnistuksia.

Lue lisää 27.11.2018 lehdestä