Piikkiössä on noussut esiin lasten vakava päihdeongelma, poliisi tehostaa toimia

4

Piikkiön keskiviikkoisessa asukasillassa Kaarinan nuorisopalvelujohtaja Esa Kanerva hätkähdytti kuulijoita kertomalla Piikkiötä piinaavasta huumeongelmasta. Kannabiksen käyttö on lisääntynyt roimasti, ja nuorimmat käyttäjät ovat noin 13-vuotiaita. Käytännössä kyse on siis nuorista teineistä, monien mielestä ihan lapsista. Kanervan mukaan ongelmaa on pyritty ratkaisemaan kesästä saakka, ja esimerkiksi viime viikonloppuna poliisi teki yhden kiinnioton. Resurssipulasta huolimatta poliisi on nyt tehostamassa toimintaansa.
– Vakavinta tässä on, että nuorten suhtautuminen huumeisiin on myönteinen. Tämän asian kanssa täytyy tehdä töitä. Ottakaa ihmeessä yhteyttä, jos huomaatte huumeiden kanssa puuhailua, Kanerva kehotti.
Asiasta käydyssä keskustelussa ilmeni, että Piikkiössä huumeiden käyttö liittyy lähinnä kannabikseen. Kovemmista aineista kertovia huumeruiskuja ei ole löytynyt esimerkiksi lasten leikkipaikoilta.

Lue lisää 2.11.2018  lehdestä

4 KOMMENTIT

  1. Kieltolaki ei ole toiminut koskaan missään asiassa. Huumeet ovat halvempia, yleisempiä ja vahvempia koko ajan.

  2. Kesästä lähtien tehnyt toimenpiteitä ?
    Hetkinen poliisi on kyllö tehnyt 58 vuotta toimenpiteitä nykinen laki ei toimi se kasvattaa huumeiden käyttöä ja haittoja. Jotan todellakin pitää tehdä esim muuttaa suomen malli porttugalin malliksi

  3. Onko nyt varmistettu ettei kyse ole joka puolella kasvatetusta finolasta joka on hamppua eikä kannabista? Jos näitä peltoja olisi ollut silloin kun itse olin 13 vuotias niin takuulla oltaisiin maisteltu. Jos kyse on ihan kannabiksesta kannattaa varmistaa että nuorilla olisi kukkaa eikä hassista. Hasis kielii huumeista ja huumeiden myyjistä. Kukka kielii luotettavasta kaveripiiristä ja chilien kasvatustaidon omaavasta ihmisestä. Kanadassa juuri kukka laillistettiin kun oltiin menty siihen pisteeseen että 13 vuotiaat polttavat kukkaa, mutta eivät tupakkaa eivätkä juo alkoholia.

  4. Lakimuutokset vievät aikansa ja poliisilla ei ole varaa valita, ottaako käyttäjiä kiinni jos tapaa. 13 -vuotiaan lapsen vapaa-ajanvieton ohjaamisessa vanhemmat ovat todella tärkeitä. Väkisinhän lapsukaista ei voi neljän seinän sisällä pitkään pitää, mutta olisi hyvä tietää keiden kanssa hän viettää aikaa.

Kommenttien lisääminen on estetty.