Rauhan pyhiinvaeltaja matkalla nyt Paimiosta Saloon – mistä löytyy majapaikka ensi yöksi?

1

“My name is Tanausú Herrera, I´m Pilgrim walking to promote peace, beyond borders.”
110-tiellä Hevonpäässä keskiviikkoiltapäivän aurinkoisessa kelissä tien vartta kulki tummiin pukeutunut mies työntäen edellään kärryä. Suunniteltu reitti kulkee 110-tietä Paimiosta Saloon ja Helsinkiin, sieltä Tallinnaan ja eteenpäin. Määränpää – tai välietappi -tälle elämäntapavaeltajalle on Ateena.
– Lähdin Lontoosta 24.5. 2017, ja olen kulkenut pitkin poikin Eurooppaa, kertoo Kanarialla Espanjassa syntynyt Tanausú.
Takana on jo vajaat pari vuotta vaellusta. Hän kulkee pyhiinvaeltajan lailla ihmisten apuun, konkreettisiin lahjoituksiin ja tukeen luottaen ja välillä hyvinkin vaatimattomiin oloihin tyytyen. Toisinaan esimerkiksi rauhanryhmien kohtaamisten avulla matka etenee suotuisasti ja majapaikkoja riittää, sitten välillä pitää odotella ja järjestellä jatkoa pidempään. Facebook- ja instagramsivustoilta aukeaa näkymä kulkijaan, jonka päivät koostuvat kohtaamisista ja havainnoista. Majapaikkoja löytyy välillä ystävällisten ihmisten luota, seurakunnista ja mistä milloinkin. Kohtaamiset kannustavat jatkamaan.
– Kaikki mitä Euroopassa nyt tapahtuu. Brexit, nationalismin nousu, fasismiaatteiden leviäminen, ne huolestuttavat ja haluan kulkea rauhan puolesta, kuuluu selitys, joka on saanut 40-vuotiaan miehen tien päälle.

Hän listaa kaupunkeja ja reittejä: Belgia, Ranska, Espanja, Lissabon, Madrid … Tämä, joka nyt meneillään, on ensimmäinen pohjoiseen suuntautuva. Tanskasta hän saapui Ruotsin puolelle Malmöön, käveli sieltä Tukholmaan ja viimeiset muutamat viikot keräsi varoja ja voimia Tukholmassa talvivaellusta varten.
Turkuun hän tuli muutama päivä sitten, vieraili mm. tuomiokirkossa ja suunnitteli tarkemmin reittiä Helsinkiin.

Hevonpäässä keskiviikkona iltapäivällä selvisi, että Turun turisti-info oli selvittänyt rauhanvaeltajalle majapaikkaa jostain Husontieltä. Kieltämättä toimittajakin hätkähti lukiessaan sitten illalla, että suunniteltu laavu ei edes löytynyt, ja mies kirjoitti kaatuilleensa ja kastuneensa ja olevansa teltassa. Tänään torstaina aamulla hän ennakoi tarvitsevansa iltapäivällä majapaikkaa Salosta, ja mielellään sellaista, jossa onnistuu myös tavaroiden kuivattelu ja sulattelu. Lisää tietoaTanausún matkanteosta löytyy facebookista haulla PilgrimForPeace ja instragramissa #pilgrimforpeace

( juttua tarkennetaan siltä osin, että vaeltaja halusi itse päättäväisesti majoittua Husoon ja laavulle, ja häntä toiveensa pohjalta sitten opastettiin Turun turisti-infossa.)

1 KOMMENTTI

  1. När jag läser detta önskar jag att jag förstode mer finska än namn på platser.. Reading this wishing I could understand Finnish more than just names of places

Kommenttien lisääminen on estetty.