Poliisin tulostietojärjestelmä paljastaa, että Sauvossa rikostapausmäärä on laskenut 34,3 prosenttia ja myös kunnassa tapahtuneiden rikoslakirikosten tutkinta-aika nopeutui 63,5 prosenttia vuoden takaisesta. Omaisuusrikosten sekä väkivaltarikosten määrät ovat kuitenkin kasvaneet.

Omaisuusrikoksia sattui Sauvossa tänä vuonna 39, kun vastaava luku vuosi sitten oli 35. Moottorikulkuneuvon käyttövarkauksia oli 11 ja petosrikoksia kolme.
Asuntovarkauksia sattui yksi ja vapaa-ajan asuntoihin kohdistuneita murtoja oli kaksi kappaletta. Lisäksi yhteen liiketilaan tunkeuduttiin luvatta. Muita varkauksia sattui kaksi, joka tarkoittaa käytännössä kellarikomeroon, varastoon, ulkorakennukseen tai esimerkiksi autotalliin kohdistuvaa varkautta.
Väkivaltarikoksia sattui tänä vuonna Sauvossa 12 tapausta, kun viime vuonna vastaava luku oli viisi. Pahoinpitelyitä yleisellä paikalla sattui kolme ja yksityisellä paikalla kymmenen.
Seksuaalirikosten saralla tapahtui yksi lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Poliisin hälytystehtävät Sauvossa vähenivät vuoden 2017 tasosta 26 kappaletta. Tänä vuonna niitä oli 228 kappaletta. Niistä A-luokan kiireellisiä tehtäviä oli 17. Poliisin kotihälytystehtävät kuitenkin kasvoivat. Tänä vuonna niitä tapahtui 21 kappaletta, kun edellisvuonna vastaava luku oli 14.

Lue lisää 13.11.2018 lehdestä