Satanen lisää vesimaksua joka talosta Sauvossa – omakotiasukkaan lasku kasvaa jo ennenkuin vettä virtaa tipan tippaa

0

Sauvon Vesihuolto Oy korottaa vesitaksoja vuoden vaihteessa reippaalla kädellä. Perusmaksu, joka vielä on omakoti- ja paritaloissa sekä vapaa-ajan asunnoissa arvonlisäverollisena ollut reilut 43 euroa vuodessa, on vuoden alusta 11 euroa kuukaudessa eli 132 euroa vuodessa.
Omakotiasukkaan lasku kasvaa siis lähes sadalla eurolla jo ennenkuin vettä virtaa tipan tippaa.
Myös kulutusmaksuihin tulee tuntuva korotuksia. Vesimaksun verollinen hinta on jatkossa 2.81 euroa kuutiolta, kun se nyt on 2,08 euroa. Arvonlisäverollinen jätevesimaksu nousee vuoden alussa 2,83 eurosta 3,82 euroon kuutiolta. Käyttömaksu nämä yhteen laskien on siis 6,63 euroa kuutiolta kuukaudessa.
Sauvon Vesihuolto Oy on Sauvon kunnan kokonaan omistama yhtiö ja sen toimitusjohtaja on kunnan tekninen johtaja Taisto Nuutinen. Yhtiön hallitukseen kuuluvat Teuvo Möttö ( pj.), Sari Hopponen, Jari Peri, Juha Vähä-Kurki ja Silvia Koski.
Yhtiön selvittävä omillaan
Sauvon kunnan vesihuolto yhtiöitettiin vuoden 2015 alusta. Päätös asiasta tehtiin joulukuussa 2014 Sauvon valtuustossa ja tuolloin asia herätti tunteita puolesta ja vastaan. Päätös syntyi keskustan ja kristillisdemokraattien äänin äänestyksellä 12-9. Kokoomuksen, sosialidemokraattien ja vihreiden valtuustoryhmät eivät olisi halunneet siirtää Sauvon kunnan vesilaitoksen toimintoja vesiyhtiöön. Perussuomalaisista Jarkko Ahonen kannatti siirtoa ja Silvia Koski vastusti.

https://bit.ly/2RUQjSR

Sauvon tekninen johtaja ja Vesiyhtiön toimitusjohtaja Taisto Nuutinen toteaa, että yhtiön on toimittava omillaan ja investointitarpeet on pakko kattaa taksakorotuksilla. Näin on toimittava, koska kunta ei voi yhtiön toimia kompensoida kuten siinä tapauksessa, jos vesihuolto olisi jäänyt yhtiöittämättä.
Yhtiön saneerausohjelma jakautuu viidelle vuodelle, joten ensimmäisessä vaiheessa saneerattaneen joitakin satoja metrejä viemäriä.

Lue lisää 16.11.2018 lehdestä