Sauvon kunnan veroprosentti pysyy entisellään

0

Sauvon kunnan ensi vuoden alijäämäistä budjettia rakennetaan nykyisen 21,5 veroprosentin pohjalle. Kaikki valtuustoryhmät ovat talousarviota laadittaessa olleet samaa mieltä siitä, että veroprosenttia ei ole varaa korottaa. Myös kiinteistöveroprosentit lyötiin maanantai-illan valtuustossa kiinni nykyisen tason mukaisina.
Jouko Högmander (sd) tuumi, että näiden veropäätösten pohjalta talousarvion kasaaminen on vaikeaa. Hän toivoi, että hallintokunnat ymmärtävät, että nyt pitää keskittyä perustekemiseen ja samalla luoda skenaario siitä, mitä tulevaisuus tuo.
– Rönsyilevää rahanmenoa pitää perata, muuten meillä ei ole toiminnan mahdollisuuksia muutaman vuoden päästä. Ei tarvitse suuria korkoheittoja tulla, kun jo rupeaa talouden pohja pettämään.