Tuki- ja ateriapalvelujen hinnat nousussa Sauvossa

0

Tuki- ja ateriapalvelujen hinnat nousevat Sauvossa 1.1.2019 alkaen. Sosiaali- ja terveyslautakunta perustelee korotuksia tapahtuneella kustannuskehityksellä.
Ateriapaketti palvelukeskuksessa asuville maksaa ensi vuoden alusta 370 e/kk, kun se on nykyisin 360 e/kk. Ateriapaketti sisältää aamiaisen, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan.
Kotiin kuljetettavan aterian uusi hinta on 6,90 e/ateria, nykyinen hinta 6,80 e. Sosiaalihuoltolain mukainen ateria ikäihmisille palvelukeskuksessa maksaa ensi vuonna 6 euroa, nykyisin 5,70 euroa. Myös henkilökunta-aterian ja vierasaterian hinnat nousevat hiukan.
Palvelukeskuksen hygieniamaksu nousee 60 euroon/kk. Nykyisin se on 55 e/kk.
Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti samalla, että asumispalveluissa asiakkaalle on jäätävä bruttotuloista käytettäväksi henkilökohtaisiin menoihin käyttövara, jonka suuruus ensi vuonna on 220 e/kk. Mikäli käyttövara jää pienemmäksi, pienennetään ensisijaisesti asiakkaan palvelumaksuosuutta ja tarvittaessa myös tukipalvelumaksuja. Omalla käyttövaralla asiakas kustantaa henkilökohtaiset menonsa, esimerkiksi lääkkeet, terveydenhuoltomenot ja vaatteet.