Huuhkan yritysrypäs Sauvossa porskuttaa täysillä – perjantaina julkistettiin historiikki ja juhlittiin työn sankareita

0

Kymmeniä tuhansia neliöitä ravintolatiloja laivoihin. Teräs- ja lasirakenteita. Kalusteita, portaita, palo-ovia kattomoduuleja. Toimitiloja, liikerakennuksia, rivitaloja.
Sauvolainen Huuhkan yritysrypäs on kolmella tukijalalla seisova nykyaikainen moniosaaja, jonka erityisvahvuutena on laajojen projektien kokonaishallinta materiaalitoimituksineen ja asennuksineen.
Sauvolaisen moniala-yritysperheen muodostavat Metalliasennus Huuhka Oy, Pocadel Oy ja Rakennus Huuhka Oy. Yritykset suunnittelevat, valmistavat ja asentavat. Maalla ja merellä.
Viime perjantaina Huuhkan yritysrypäs järjesti avointen ovien päivän Sauvon Korpelantien varressa, missä yritysten tuotanto- ja toimitilat sijaitsevat. Päivän vaihduttua iltaan ohjelma jatkui pikkujoulun merkeissä.
– Edellisen kerran meillä oli avoimet vuoden 2001 kesällä, hieman sen jälkeen kun uudet tuotantotilamme olivat valmistuneet tänne Sauvoon, kertoi Pertti Huuhka, jonka perustamasta yhden miehen palo-oviyrityksestä nykyinen laaja yritystoiminta sai alkusysäyksensä vuonna 1987.
Perjantaipäivän ja -illan kuluessa Huuhkan Korpelantien teollisuuskiinteistöllä vieraili satamäärin väkeä: Sauvon ja lähikuntien väen lisäksi myös kauempana toimivia alihankkijoita, yhteistyökumppaneita ja asiakkaita.
– Nyt on hyvä hetki hengähtää vähän. Eduskuntatalon urakka on saatu päätökseen, ja uutta tilauskantaa riittää useiksi vuosiksi eteenpäin.
Risteilijätilausten määrä on maailmanlaajuisesti voimakkaassa kasvussa.
– Kysyntää on nyt selkeästi muuallakin kuin Karibian ja Välimeren suunnilla. Muun muassa Aasiassa, kertoi Huuhka ja totesi jatkuvan tuotekehityksen olevan yrityksille tärkeää, jotta pysytään mukana vauhdissa.

Sekä Metalliasennuksella että Pocadelilla on tilauksia vuoteen 2023 saakka. Myös Rakennus Huuhkalla on pääkaupunkiseudulla hyvät näkymät kohteinaan muun muassa Tripla, Redi ja Aalto-yliopisto.
Yritysten yhdistetyissä syntymäpäivä- ja pikkujoulujuhlissa näkyi, että tässä yrityksessä ei pokkuroida eikä herroitella, mutta tekijöitä arvostetaan puolin jos toisin.

Juhlisa huomioitiin hyviä ja pitkäaikaisia työntekijöitä, ja julkistettiin myös Teemu Järventien kokoama historiikki, joka kertoo Pertti Huuhkan ja Leo Valton yrittäjätaipaleesta heidän itsensä ja lukuisten työntekijöiden, ystävien, yhteistyökumppaneiden ja perheenjäsenten sanoin.

Lue lisää4.12.2018 lehdestä