Itsenäisyyspäivää vietetään seudulla perinteisin juhlatavoin

0

Huomenna torstaina Suomi täyttää 101 vuotta.
Isänmaasta kiitetään itsenäisyyspäivän sanajumalanpalveluksessa Piikkiön ja Kuusiston kirkoissa kello 10. Piikkiön jumalanpalvelusta värittää tänä vuonna vuoden 1918 tapahtumien muistelu. Palveluksen jälkeen Piikkiössä lasketaan muistoseppeleet.
Paimiossa ja Sauvossa juhlapäivän vietto jatkuu jumalanpalvelusten jälkeen kukkatervehdyksillä muistomerkeille. Kirkkokahvit juodaan Sauvossa kirkon asehuoneessa ja Paimiossa Vistan koulun ruokalassa.
Paimion itsenäisyysjuhlassa pitää puheen varatuomari Henrik Carlstedt, joka oli Siellä jossain- täällä kotona – Paimiolaisten sotatiet- teoksen työryhmän puheenjohtaja. Tervehdyssanat juhlassa esittää valtuuston I varapuheenjohtaja Helena Lahti. Juhlassa esiintyjinä Turun VPK:n puhallinorkesteri, Paimion musiikkiopiston oppilaita, Duo Mollamaijat, A.M. Dancen EK-ryhmä ja harmonikkaduo.

Kaarinan kaupunki kutsuu viettämään itsenäisyyspäivän juhlaa Kaarina-taloon kello 13–15. Tarjolla on tänäkin vuonna juhlapuhe, Kaarinan kaupungin ansiomerkin jako ja kaksi musiikkiesitystä: Kuusiston puhaltajat ja musiikkiopisto Arkipelagin viulunsoiton opiskelijoiden muodostama Trio Legato. Tilaisuuden jälkeen juodaan kakkukahvit.

Paimiolaislähtöinen Aino-elokuva sai ensi-iltansa tämän vuoden tammikuussa. Elokuvan ajankuvaan ja tapahtumiin on ollut pohjana Paimion Sotaveteraanien Tuki ry:n syksyllä 2017 julkaisema kirja Siellä jossain – täällä kotona sekä tuottaja Kirsi Helinin omien isovanhempien tarinat ja kirjeenvaihto sota-ajalta. Aino- elokuvan ilmaisnäytös on itsenäisyyspäivänä Paimiossa Bio Starassa klo 15.30. Sen tarjoaa Paimion kaupunki.
Illalla Paimiossa järjestetään perinteinen nuorten itsenäisyyskulkue. Se lähtee Jokelan koululta ja kulkee Tillintuvalle, jossa on nuorten oma juhla.