Lenin tulee visiitille Paimioon – jopa ihan Aatamin asussa

0

Venäjän tsaarin vastaisia kumouksellisia ajatuksia julistanut bolshevikkijohtaja Vladimir Iljits Lenin liikuskeli Turunmaan saaristossa – lähinnä Paraisilla – vuoden 1907 joulukuussa. Tukholmaan matkalla ollut Lenin esiintyi saksalaisena Müller-nimisenä geologina yöpyen saaristossa muutaman päivän torppa- ja rustholli-majoituksessa.
Tämä historiallinen tosiseikka on mielikuvitusta kiihottavana lähtökohtana Paimion Kesäteatterin tuoreessa Lenin Jäillä -talvituotannossa. Mutta vain lähtökohtana. Luvassa on villisti laukkaava farssi, jonka lentoa faktat eivät liiemmälti jarruta.
Lenin Jäillä saa ensi-iltansa uudenvuodenaattona entisen Kinon salissa Paimion Hirsitiellä. Esityksiä on yhteensä kuusitoista, ja ne jatkuvat helmikuun 2. päivään saakka.
Lenin putoaa jäihin ja riisuutuu alastomaksi vieraassa saaristolaistuvassa. Ja mitä kaikkea siitä sitten seuraakaan.
Monenlaista hupia ja herranjestasta tietenkin. Paimion Kesäteatteri antaa ”naurutakuun” naantalilaisen Antti Hopian käsikirjoittamalle ja sauvolaisen Pauliina Saloniuksen ohjaamalle vallankumousjohtaja-farssille.

Lue lisää 14.12.2018 lehdestä