Paimion ja Sauvon alueen kiertotalouden selvitystyö sai 170 000 hankerahan – biokaasuvoimala siis etenee

0
Kansanedustaja Esko Kiviranta on ollut valtiovarainvaliokunnan jäsen jo vuodesta 2003 asti.

Paimion YksYkkösen alueelle kaavailtu biokaasulaitoshanke etenee, sillä hanke sai perjantaina merkittävän buustin. Valtion ensi vuoden budjetista myönnettiin 170 000 euron hankeraha, jonka turvin käynnistyy yritysten ja maatilojen hukkamateriaalia ja jätettä vähentävien prosessien selvitys. Paimion ja Sauvon alueella toimivien yritysten ja maatilojen hukkamateriaalia ja jätettä vähentävien prosessien lisäksi kehitellään suunnitellun voimalaitoksen raaka-aineen tuottajaverkostoa ja myös tarvittavaa logistiikkaa.
Paimion elinkeinojohtaja Mika Ingi on innostunut ”aikaisesta joululahjasta”. Eduskunnan valtiovarainvaliokunta lisäsi määrärahan hallituksen ns. joululahjarahoista vuoden 2019 valtion budjettiin.
Hankerahan haku käynnistyi valtiovarainvaliokunnassa vaikuttavan sauvolaisen kansanedustaja Esko Kivirannan aloitteesta. Hän tiesi, että cleantech- ja kiertotaloushankkeille on mahdollista tukea hakea ja niistä paikallinen biovoimalahanke voisi hyötyä. Hän otti yhteyttä kuntiin ja hankehakemus toteutettiin pikaisesti marraskuun lopulla.
– Tämä on sitä ns. siltarumpupolitiikkaa, jota valtiovarainvaliokunnan jäsenenä voin silloin tällöin edistää omien lähialueiden hyväksi. Kysymyksessä on tärkeän kiertotalouden merkittävä hanke, jolla on paljon Paimion ja Sauvon aluetta laajempi vaikutus, vastaa hän kiitoksiin.
Hankkeeseen alunperin haettu 150 000 euron tuki kasvoi vielä 20 000 euroa korkeammaksi valiokunnan käsittelyssä.
– Raha ohjataan Paimion ja Sauvon alueella käynnistyvään selvitystyöhön ja sen turvin tutkitaan millaisia kiertotalouden ketjuja voidaan synnyttää ja hyödyntää. On mahdollista, että järjestetään jotain ideakilpailua, pohtii Ingi innostuneena.
Paimiossa lokakuussa perustettu BioGPaimio Oy aikoo toteuttaa YksYkkösen alueelle biokaasulaitoksen.

Lue lisää 18.12.2018 lehdestä