Esperin uusi Keltavuokko ei saanut puoltoa Kaarinalta

0

Kaarinan sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli tällä viikolla Esperin Raadelmaan rakennetun Keltavuokko-hoivakodin toiminnan käynnistymistä, ja katsoi Valviralle ja aluehallintovirastolle antamassaan lausunnossa, että tilat eivät ole soveltuvat kehitysvammaisille järjestettävää asuinyksikköä ajatellen.
Esperi rakennutti uuden hoivakodin Piikkiöön Raadelmaan alunperin ikääntyneille. Rakennusaikana toiminta-ajatus muuttui niin, että Keltavuokon on tarkoitus tarjota kehitysvammaisille 30 ympärivuorokautista tehostetun palveluasumisen paikkaa.
Perhe- ja sosiaalipalvelujohtaja Emilia Heikkilän laatimassa lausunnossa tiloja ei pidetty soveltuvana kehitysvammaisille ilman merkittäviä tilamuutoksia. Kehitysvammaisten asumistilojen tulisi olla kodinomaisempia.
Kaupunki teki avin kanssa tarkastuskäynnin paikalle 21.1. eli viime viikon maanantaina ja lautakunta hyväksyi sille esitetyn kriittisen lausunnon.