Kohta luvassa taas lunta lisää ja liukasta – nastakengät kova juttu jalassa

0

Luvassa on lisää lunta ja lämpötilatkin taitavat taas tuoda liukkauden kehiin, niin tiellä kuin kaduilla. Tiesitkö, että Liikenneturvan tuoreen kyselyn mukaan peräti 40 prosenttia suomalaisista kertoo joutuneensa viimeisen vuoden aikana vaaratilanteeseen käveltyään liian liukkailla kengillä.
Liukkaus ei onnistu yllättämään, jos seuraa keliennusteita sekä tarkistaa jalankulkusään ennen lähtöä ja varautuu lähtiessään asianmukaisesti pitävin jalkinein tai liukuestein.
Paimiossa ikäihmiset voivat nastoittaa kenkänsä ilmaiseksi toimintakeskus Apilassa tänäkin talvena. Palvelu on jatkunut jo useamman vuoden ajan.
­– Asiakas tuo kengät tänne ja jättää ne meille joksikin aikaa. Nastoitamme ne parhaamme mukaan. Kaikkiin kenkiin nastat eivät tosin mene. Ne sopivat parhaiten sellaisiin, joissa on paksu pohja ja joissa nastan kanta pysyy, työvoimapalveluiden päällikkö Johannes Joutsenlahti kertoo.
Myös kaupasta löytyy valikoimaan. Paimiolaisen Sportia Santalan suosittu talven myyntiartikkeli ovat nastakengät, joita löytyy suuri valikoima heti liikeeseen sisään astuttaessa.

Lue lisää 25.1.2019 lehdestä