Koululaiskyyti päätyi penkkaan myös eilen Rajalahdentiellä Sauvossa

1

Koululaiskuljetus päätyi Sauvossa tienpenkkaan myös eilen torstaina iltapäivällä. Tälläkin kerralla tie kävi liian kapeaksi, kun vastaan tuli soranajossa ollut rekka, ja vieläpä perävaunullinen. Äkkinäisessä väistämistilanteessa bussi otti osuman penkkaan ja matkanteko jäi kesken.

Liikennöitsijä Jarkko Grandell kertoo, että ongelmana tälläkin kertaa oli, että tie kävi liian kapeaksi kohtaamistilanteessa, kun vastakkain osui kaksi isoa autoa.

– Mittausten mukaan tien leveys jää siellä 5,4 metriin ja kun autot ovat 2,55 leveitä ja peilit päälle, niin kapeaa on. Leveys ei riitä kohtaamisiin ja tästä on nytkin myös toisen osapuolen kanssa keskusteltu ja vauhdeistakin.

– Lumivallit kaventavat tietä ja lumi painaa puiden oksiakin. Useamman kerran ollaan viestitetty tästä Elyn suuntaan, sanoo Grandell ja tuumii, että keskustelun ja julkisuuden kautta asioihin tietenkin voi saada parannusta. Esimerkiksi Osmalahden tien kunnosta on kovasti myös viestitelty Elyn suuntaan

– Nyt sinne on tiekarhukin luvassa.

 

1 KOMMENTTI

  1. Vuodenvaihteen jälkeen nuo tienhoitopyynnöt pitää osoittaa Traffic management Finlandille, ja viime vuonna oikea paikka olis ollu Liikenneviraston tieliikennekeskus.

Kommenttien lisääminen on estetty.