KTO:n luottamusjohto puolustaa työntekijöitä

0

KTO – Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksessa työskentelevä Varsinais-Suomen Erityishuoltopiirin henkilöstö on antanut sosiaalisessa mediassa ja KTO:n nettisivuilla julkilausuman MOT-ohjelman väitteistä koskien henkilökunnan toimia laitoksessa. MOT-ohjelman väitteet koskivat muun muassa henkilöstön koulutusta, osaamista ja rekrytointia.
Laitoksen henkilökunnalle järjestettiin eilen maanantaina iltapäivällä kuulemis- ja keskustelutilaisuus asian tiimoilta.
– Jos mietitään, että tällaista uutisoidaan kenen tahansa työstä, niin voi ymmärtää että pahalta tämä tuntuu. Tällaiset syytökset loukkaavat aivan hirveästi, enkä tunnista näistä työyhteisöämme, kommentoi lyhyesti tilaisuuden jälkeen Tehyn pääluottamusmies Merja Tuominen.

Hän työskentelee KTO:ssa laboratorionhoitajana, ja kertoo päivittäin käyvänsä jokaisessa talon yksikössä. Kaltoinkohteluväitteet hän torjuu yksiselitteisesti.
Hän muistuttaa, että helppoahan se on kenen tahansa työtä lähteä nimettömästi arvostelemaan. Pahana hän pitää sitä, että tällaiset väitteet voivat jäädä elämään ja joku voi niitä uskoakin.
– En ole tietenkään kärpäsenä katossa kaikissa tilanteissa, mutta nyt esitetyt väitteet hoidosta ovat sellaisia, että suurimman rikkeenhän tekee se, joka ei muka näkemäänsä puutu, mutta esittää väitteitä mahdollisesti jopa vuosia jälkikäteen. Ja jos omaiselle jää jotain epäselvää, niin asiathan tulee ottaa välittömästi esiin.
Tuominen toteaa, että hänen tuntemassaan työyhteisössä Paimiossa ihmiset tekevät työtään sydämellä ja niin hyvin kuin osaavat, vaikka asiakkaat ovat todella vaativia, ja usein sellaisia, joita ei muualla pystytä hoitamaan.

Pääluottamusmiehet kommentoivat lausumassa, että henkilöstön oikeusturva vaatii, että faktat huomioidaan kirjoituksissa ja esitetyt ongelmat selvitetään.
KTO:n henkilöstö kuuluu kolmeen ammattiyhdistysliikkeeseen: Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko ja terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestöön Tehy. Niiden edustajat julkaisivat jo viime viikolla sosiaalisessa mediassa yhteisen lausuman, jossa pääluottamusmiehet Heli Kaleva, Maria Savonen ja Merja Tuominen ottivat kantaa liittojen mielestä virheellisiin väittämiin, jotka julkaistiin Ylen MOT-ohjelman sivuilla.