Paimioon syntyy taas uusi yhtiö kaupungin alle – Portti jatkaa Apilassa tehtyä työtä

0

Paimion kaupunginhallitus perustaa Portti työhönvalmennus Oy – nimisen uuden osakeyhtiön hoitamaan paikallista työllisyydenhoitoa. Yhtiö päätettiin perustaa yksimielisesti, mutta asian käsittelyn jatkamisesta päätettiin äänestyksen jälkeen äänin 7-3. Demarit ja vasemmistoliitto olisivat halunneet siirtää asian seuraavaan kokoukseen. Portti Oy:n toiminnan käynnistämisestä vastaa työvoimapalveluiden päällikkö Johannes Joutsenlahti.
Yhtiö varautuu jatkamaan paikallisten työvoimapalveluiden tarjoamista yritysmuotoisesti. Käytännössä se jatkaisi toimintakeskus Apilan Työvoimahallinnolle tekemän kokeilun jalanjäljissä ja kehittäisi toimintoja edelleen mahdollisten tulevien lakimuutosten vaatimalla tavalla. Portissa annettaisiin edelleen työttömille henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa, tuetaan asiakkaiden voimavaroja elämänhallinnan suhteen ja pyritään etsimään yksilöllisiä keinoja parantaa asiakkaan toimintakykyä ja siten työllistyä.