Pelastustehtävät lisääntyivät viime vuonna – maastopaloja oli paljon

0

JARI MALM

Pelastustehtävät lisääntyivät Kaarinan, Paimion ja Sauvon alueella noin 15 prosenttia viime vuonna. Kuivan ja kuuman kesän takia maastopalojen määrä tuplaantui edelliseen vuoteen verrattuna, mutta myös ensivaste- ja liikenneonnettomuustehtävissä oli selvää lisäystä.
Kaarinassa, Paimiossa ja Sauvossa oli yli 130 liikenneonnettomuutta, joissa tarvittiin pelastuslaitoksen apua. Niiden määrä kasvoi edellisvuodesta runsaat 13 prosenttia. Lisäys tuli kokonaisuudessaan Paimion alueelta. Siellä sattui 51 onnettomuutta, kun vuotta aikaisemmin niitä oli 30.
Suuria onnettomuuksia alueella ei ollut viime vuonna. Pelastuslaitoksen suurimpia tehtäviä olivat Kaarinassa Rullakadun rivitalopalo kesäkuussa ja Terottajankadun teollisuushallipalo marraskuussa. Kaarinassa, Paimiossa ja Sauvossa oli viime vuonna yhteensä 17 rakennuspaloa, mikä on suunnilleen saman verran kuin parina edellisenä vuotena.
– Kukaan ei kuollut viime vuoden tulipaloissa tällä alueella. Vain yhdessä tulipalossa sattui lievä loukkaantuminen, Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen palopäällikkö Markus Rautio kertoo.
Viime vuonna alueella oli 35 maastopaloa, joista 21 oli Kaarinassa, Paimiossa niitä oli 4 ja Sauvossa 10.
Kiireelliseen hoitoon liittyvien ensivastetehtävien määrä kasvoi runsaat 40 prosenttia. Tehtävät jakaantuivat suhteellisen tasaisesti pitkin vuotta, eikä esimerkiksi kuuman kesän vaikutusta kasvuun ollut näkyvissä. Lukuihin saattavat hieman vaikuttaa hälytysohjeiden muutokset.

Lue lisää 22.1.2019 lehdestä