Piikkiön nuorisotila avasi maanantaina ovensa ensi kertaa uusissa tiloissaan kirjaston takana. Tuttu nuorisotyöntekijä Patrik Blomqvist sekä häntä vahvistamassa ollut nuorisotyöntekijä Erika Raitanen tervehtivät nuoria ovella ja esittelivät heille uutta tilaa.
– Tilan siirtyminen Piikkiön keskustaan Pontelasta mahdollistui adressin avulla. Tätä haimme ja sen lopulta saimme. Kiitos kaupungille. Saimme kaikki uudet huonekalut ja tila on nyt erittäin hieno, Patrik Blomqvist kertoo.
Toinen asia, josta nuorisotyöntekijä on innoissaan, on tutustuminen ala-asteen oppilaisiin, jotka nyt pääsevät osaksi nuokkarin toimintaa sen läheisemmän sijainnin ja parempien aukioloaikojen ansiosta.
Uusi nuokkari avaa ovensa jo kello 13 ja näin ollen 3.–6.-luokkalaiset voivat viihtyä tiloissa kello 16 saakka. Ylä-asteen oppilaat pääsevät paikalle kello 15 alkaen, jolloin ikäryhmät voivat olla nuokkarilla tunnin samanaikaisesti.
– Nyt pääsen tutustumaan jo alakoululaisiin hieman etukäteen. Pontelassa uudet 7-luokkalaiset piti aina opettaa talon tavoille, Patrik Blomqvist kertoo.
Ala-asteen oppilaat eivät näyttäneet olevan moksiskaan yhteiselosta vanhempien oppilaiden kanssa. Ovathan he tottuneet näkemään toisaan jo yhtenäiskoululla.

Yläkouluikäiset saavat olla nuokkarilla arkisin kello 21 saakka. Joka toinen perjantai paikka on auki keskiyöhön. Ohjaajien mukaan sitä enemmän nuoria saapuu paikalle, mitä herkullisempaa iltapalaa keittiössä valmistetaan. Etenkin pitsaperjantai vetää porukkaa mukavasti. Pontelassa nuokkarilla vieraili parhaimmillaan perjantaisin yli 100 nuorta.
– Pontelasta lähti aina viimeinen bussi kello 23 jälkeen, jolloin syntyi tapa olla avoinna keskiyöhön saakka. Myös täällä keskustassa on hyvä bussiyhteys tien molemmilta puolilta, Blomqvist kertoo.
Uudella nuokkarilla on viihdykkeenä kaksi biljardipöytää, pingis sekä viisi laadukasta pelitietokonetta.
– Toinen biljardipöytä täyttää kilpailumitat, koska täällä Piikkiössä on todella hyviä biljardin pelaajia. Pelitietokoneisiin on myös panostettu. Täällä voi pelata valvotusti ja olemme juuri luomassa sääntöjä pelaamiseen. Ajatus onkin keskittyä mediakasvatukseen, Patrik Blomqvist kertoo.
Lähes 400 neliömetrin tilan toisessa osassa on kaksi televisiota, joista toisessa on Playstation ja toisessa Chromecast sekä kaiutin. Nuorisoporukka on linnoittautunut mukaville sohville ja nojatuoleille television ääreen.
– Uusi paikka on paljon parempi kuin Pontela. Uudet laitteet vaikuttavat hyvältä ja kaiuttimessakin on tarpeeksi tehoa. Olemme yleensä nuokkarilla tappiin asti, poikajoukko kertoo.

Lue lisää 11.1.2019 lehdestä