Seurakunnista tuli yhtä- Paimion seurakunta laajeni Sauvoon

0
Uusia kirkkovaltuutettuja ovat mm. Juha Kuopila, Satu Simelius ja Elina Järvinen.

Paimion ja Sauvo-Karunan seurakunnat yhdistyivät vuoden alussa. Uuden seurakunnan ensimmäinen yhteinen kokoontuminen oli juhlamessu Paimion kirkossa uudenvuoden päivän iltana. Juhlamessuun osallistuivat myös yhteisissä seurakuntavaaleissa syksyllä valitut luottamushenkilöt, joiden kausi niinikään alkoi. Messu käynnistyi juhlavalla ristikulkueella. Luottamushenkilöiden perässä kulkueeseen osallistui myös osa kasvaneen seurakunnan työntekijöitä, peränpitäjinä kirkkoherra Vesa Tuominen ja kappalaisen virkaan Sauvo-Karunan seurakunnasta siirtynyt Kalle Elonheimo.
Uuden seurakunnan yhteisvoimat näkyivät kautta musiikkipitoisen messun, jossa Elonheimo toimi liturgina ja Tuominen saarnasi. Kanttorit Armi Laakso, Eeva Moilanen ja Petri Kopponen sekä kirkkokuorot esiintyivät. Juhlamessussa nautittiin ehtoollinen ja sen päätti Kopposen säveltämä Herran siunaus. Messun jälkeen Mikaelintalolla nautittiin kirkkokahvit.
Saarnassaan Vesa Tuominen totesi, että uuden alku – niin uuden vuoden, kuin uuden seurakunnankin – vaatii sopeutumista ja uudistumista. Hän toivoi, että yhdistyminen etenee toiminnan asteella niin, että hyvää yhteyttä vaalitaan ja molemmista seurakunnista tähän uuteen poimitaan niiden kulttuurista ja perinteistä sopivat erityispiirteet. Niin Sauvo-Karunan kuin Paimion seurakunnalla on pitkä ja monivivahteinen historia, ja perinteet kannattelevat varmasti myös tulevaa.

Lue lisää 4.1.2019 lehdestä