TS: Paimiossa päin kallioleikkausta lapset kyydissä ajanut mies saa syytteen murhayrityksestä

0

Tahallaan kallioleikkausta päin Paimiossa ajanut mies saa syytteet murhan yrityksestä ja tapon yrityksestä, kertoo Turun Sanomat.

Mies oli ajanut lokakuussa E18-moottoritietä Turun suuntaan kyydissään kaksi alle 10-vutoiasta lasta. Toinen lapsista istui etupenkillä ja toinen takapenkillä. Mies oli asettanut vakionopeuden säätimen 120 kilometriin tunnissa ja irrottanut sekä oman että vieressään istuneen lapsen turvavyön. Takapenkkiläisen vyö oli kiinni.

Seuraavaksi mies oli ohjannut autonsa päin kallioleikkausta. Auto oli kuitenkin kimmonnut takaisin tielle, pyörähtänyt ja jatkanut kulkuaan pienen matkan.

Etupenkillä istunut lapsi oli sinkoutunut ulos autosta. Hän oli saanut haavoja ja ruhjeita, mutta ei hengenvaarallisia vammoja. Takapenkillä vöissä ollut lapsi loukkasi muun muassa solisluunsa.

 

Mies on tunnustanut teon ja kertonut harkinneensa jo aiemmin saman lapsen tukehduttamista tyynyllä.

Näistä syistä syyte murhan yrityksestä koskee vain toista uhreista. Takapenkkiläisen suhteen syyttäjä esittää tapon yrityksen lisäksi vaihtoehtoisen syytteen törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Kolmantena syytteenä tulee törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

 

 

Lue myös: 

Poliisi epäilee rikosta ja pyytää vihjeitä tiistain ulosajosta moottoritiellä