Poliisi muistuttaa varovaisuudesta ja valppaudesta nettikaupankäynnissä

0

Poliisi muistuttaa nettikaupankäynnissä ilmenevistä vaaroista.

Joillakin alueilla rikollinen nettikaupankäynti on selvästi aktivoitunut ja monet ihmiset, jotka ovat netissä kaupankäyntiä hyvässä uskossa tehneet, ovat menettäneet myyjälle lähettämänsä rahat, eivätkä ole saaneet myyjän lupaamaa tuotetta.

Tarkkana kannattaa olla, jos ei tunne yksityishenkilönä esiintyvää myyjää ja myyjällä tuntuu olevan kaupan tekemisen kanssa kova kiire. Hän voi pyytää lähettämään rahan tietylle tilille esim pikasiirtona. Tällöin ostajan kannattaa miettiä kaksi kertaa, kannattaako rahaa lähettää tuntemattomalle henkilölle, joka voi esiintyä väärällä nimellä ja väärillä yhteystiedoilla.

Vanha sanonta kuuluu, jos joku kuulostaa liian hyvältä, se todennäköisesti on myös liian hyvää ollakseen totta.