Thuresson kolkutti EM-rajoja – matkalippu jäi silti saamatta

0

Kaarinalaislähtöinen Milja Thureson nappasi viime viikonlopun halli-SM-kisoista peräti kolme mitalia, joista kaksi kultaisia. Kultamitalit pikajuoksija nappasi Kuopiossa käydyissä kisoissa 60 ja 400 metrillä, ja hopeaa tuli 200 metriltä. Näin Turun Tovereita edustava 24-vuotias Thureson nosti uransa kokonaismitalisaldonsa halli-SM-kisoissa jo peräti seitsemään.
– Aika nappionnistuminen oli. 60 metrin finaalissa olin jo niin puhki ja maitohapoilla, ettei saanut enää ihan parasta irti. Siitä huolimatta täytyy olla todella tyytyväinen, hän iloitsi.
Thuresonin urakka viikonlopun aikana oli melkoinen. Hän starttasi yhteensä kuusi kertaa runsaan vuorokauden aikana. Siitä huolimatta hän jäi 60 metrin voittoajallaan 7,42 sekuntia vain kahden sadasosan päähän Glasgowin EM-kisoihin pääsyyn oikeuttavasta Suomen asettamasta rajasta. Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa vastaava raja on juuri Thuresonin juoksema 7,42.
– Saa nähdä, miten käy. On mahdollista, että kisoihin valitaan myös muutama sellainen urheilija, jotka ovat päässeet erittäin lähelle rajaa. Toivotaan näin, hän mietti.
Jos Thureson valitaan EM-kisoihin, on hänellä edessään kilpailumatka Skotlantiin. EM-kisat käydään tänä vuonna Glasgow’ssa nyt maaliskuun 1.–3. päivinä.

Urheiluliitosta kerrottiin torstaina iltapäivällä, että Thuresson jäi kisajoukkueen ulkopuolelle.