Ystäväpiiri Ikivireät kokoontuu maanantai-iltapäivisin Paltanpuiston harrastetilassa kahvien merkeissä. Vajaa 10-henkinen ryhmä tutustui toisiinsa virikeohjaaja Tiina Kalasniemen sekä vapaaehtoisena työskentelevän Leila Fokinin järjestämän ystäväpiirin kautta. Ystäväpiiri-toiminta käynnistyi Paimiossa viime vuoden maaliskuussa vanhustyön keskusliiton järjestämän koulutuksen myötä, johon Kalasniemi ja Fokin osallistuivat. Puolitoista tuntia maanantaisin kokoontuva ryhmä tapasi aluksi ohjaajien kanssa, mutta 12 kerran jälkeen ryhmä jatkoi toimintaansa itsenäisesti. Viime keväänä ryhmä puuhasteli yhdessä mukavan tekemisen merkeissä. He esimerkiksi grillasivat vapun aattona jokipuistossa ja järjestivät Iskun talolla toukokuussa tanssiaiset. Kesällä tapaamisista pidettiin taukoa kesälomakiireiden takia, mutta ryhmäläiset kokoontuivat silti yhdessä katsomaan Paimion kesäteatterin esitystä. Syksyllä ryhmä aloitti itsenäiset kokoontumiset Paltanpuistolla.
Tapaamisiin on muodostunut jo omia rutiineja. Tietyt henkilöt keittävät aina kahvit ja jokainen tuo vuorollaan pullaa. Vaikka kukaan ei tuntenut toisiaan entuudestaan, on ilmapiiri ryhmässä vapaa. Aika menee välillä turhankin nopeasti, kun keskustelu polveilee eri aiheissa.
– Kyllä sydän parka on joutunut koville vuosien saatossa, toteaa 88-vuotias ryhmän vanhin jäsen katsellessaan Tiina Kalasniemen tuomia ystävänpäiväkortteja.
– Mutta kaiken se kestää, joku tokaisee tähän.
Osa Ikivireistä kertookin kokeneensa olonsa yksinäiseksi ja siksi halunneensa mukaan ryhmään. Ihmisten viikoittainen tapaaminen on helpottanut yksinäisyyden torjumista.

Tänä keväänä tarjoutuu uusi mahdollisuus lähteä mukaan ystäväpiiriin. Tiina Kalasniemen starttaama uusi ystäväpiiri käynnistyy 6. maaliskuuta. Ikivireät haaveilevat, että uuden ystäväpiirin väki voisi lähteä heidän kanssaan tuleville retkille yhdessä. Uusi ystäväpiiri kokoontuu keskiviikkoisin kello 12–13.30. Ystäväpiiriin halukkaat voivat ilmoittautua Tiina Kalasniemelle numeroon 02 474 5235.

Lue lisää 12.2.2019 lehdestä