Moottoritiellä alkaa kesäaika keskiviikkona – hyvällä kelillä nopeusrajoitus saattaa olla 120 km/h

0

Nopeusrajoitusten siirtymäaika moottoritiellä E18 alkaa keskiviikkona. Tämä tarkoittaa, että hyvissä sää- ja keliolosuhteissa nopeusrajoitus nostetaan valoisaan aikaan 120 kilometriin tunnissa. Muulla tieverkolla talviajan nopeusrajoitukset pysyvät edelleen voimassa.

Nopeusrajoitusten siirtymäaika koskee seuraavia tieosuuksia:

•Valtatie 1 välillä Turku–Kehä III (6.3.2019 lähtien)

•Valtatie 7 välillä Kehä III–Vaalimaa (6.3.2019 lähtien)

– Keväiset keliolosuhteet mahdollistavat osalla moottoriteistä 120 km/h nopeusrajoituksen. Korkeampaa nopeusrajoitusta voidaan käyttää valoisaan aikaan ja hyvissä keliolosuhteissa vaihtuvissa nopeusrajoitusmerkeissä, kertoo ITM Finlandin liikenteen ohjausyksikön päällikkö Mika Jaatinen.

Pimeään aikaan tai talvisissa keliolosuhteissa myös näiden teiden korkein mahdollinen nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa. Siirtymäajan nopeusrajoitukset ovat voimassa kesänopeuksien voimaantuloon asti. Tavallisesti Suomessa siirrytään takaisin kesänopeuksiin maalis–huhtikuun aikana.

Liikennemerkkien ohella suurinta sallittua nopeutta säätelevät myös muut liikennesäännöt. Tieliikennelaki velvoittaa kuljettajaa ottamaan huomio