Omakotitalokauppa vilkastui Paimiossa

0
Hintaseurantapalvelun mukaan Paimiossa omakotitalojen kauppa kävi viime vuonna vilkkaammin kuin muutamana edellisenä vuotena.

Hintaseurantapalvelun mukaan Paimiossa omakotitalojen kauppa kävi viime vuonna vilkkaammin kuin muutamana edellisenä vuonna. Talokauppoja tehtiin 72 kappaletta ja niiden myyntiaika oli 91 päivää ja keskikauppahinta oli 186 680 euroa.

Omakotitalojen myynti kasvoi jopa 18 kappaleella. Kerrostaloasunnoista tehtiin 56 kauppaa. Niiden keskineliöhinta oli 1206 euroa neliömetriä kohden. Myyntiaika asunnon koosta riippuen oli noin 70 päivää. Rivitaloasuntoja myytiin yhteensä 42 kappaletta. Niiden myyntiaika oli 85 päivää ja keskineliöhinta 1724 euroa neliömetriä kohden.

Kun näitä osakeasuntojen kauppoja vertaa vuoteen 2017, selviää, että käytettyjen kerrostaloasuntojen myynti kasvoi Paimiossa vuonna 2018 edellisvuoteen verrattuna neljällä asunnolla, rivitaloasuntojen myynti laski neljällä asunnolla.

Omakotitalojen keskimääräinen hinta kasvoi vuoden takaisesta 9680 eurolla ja myyntiaika lyheni 36 päivällä. Käytettyjen kerrostaloasuntojen keskiarvoinen neliöhinta nousi vuoden 2017 tasosta 207 eurolla ja myyntiaika laski seitsemällä päivällä. Rivitaloasuntojen keskihinta puolestaan nousi 129 eurolla ja myyntiaika lyheni 11 päivällä.