Paimio ostaa tonttimaata 450 000 eurolla aivan keskustan tuntumasta

0

Paimion kaupunki on hankkimassa Pekka Lampiselta keskeisen reilun kymmenen hehtaarin maa-alueen Valkojantien, Saarentien ja Koivulinnantien väliseltä alueelta. Kaupunginhallituksessa keskiviikkona esitelty maakauppa on arvoltaan 450 000 euroa. Lopullisesti kaupasta päättää valtuusto.
Kaupan myötä kaupunki saa omistukseensa eheän noin parinkymmenen hehtaarin maa-alueen aivan keskisen Vistan kupeesta. Osayleiskaavassa alue on osoitettu rakentamiseen. Samaisessa kaupunginhallituksen kokouksessa esillä olleessa kaavoituskatsauksessa todetaan, että tavoitteellisena asemakaavahankkeena tämä kulkee Koivulinnan kaavana. Alueelle on reilut viisi vuotta sitten oppilastyönä luonnosteltu energiatehokasta asuinaluetta. Joka tapauksessa alueelle on mahdollista kaavoittaa kymmeniä uusia tontteja omakoti- ja rivitaloille.
Samaisessa kokouksessa kaupunginhallitus asetti julkisesti nähtäville Pakurlanmetsän asemakaavan ja kaavan muutosehdotuksen. Tämäkin keskeinen Syybyntien varteen sijoittuva alue on ostettu hiljattain Lampiselta ja sekin on kaavoitettu pientalo- ja rivitalorakentamiseen.

Lue lisää 8.3.2019 lehdestä