Paimion opiston alakouluikäisten lasten teatterikerhon esittämä Prinssi Ruususen päikkärit tulee ensi-iltaan Paimiosalissa 22. maaliskuuta. Esitystä alettiin työstää viime syksynä alkaneiden viikoittaisten tapaamisten voimin.
– Teatterikerhossa on mukana yhteensä kuusitoista 3.–6.-luokkalaista lasta. Ilahduttavaa on, että jopa kolmasosa näyttelijöistä on poikia. Viime vuonna teatterikerho esitti Iskun talolla Pikkuisen hölmömpi Perttilä -esityksen, esityksen kirjoittanut ja ohjannut Merita Seppälä kertoo.

Prinsessa Ruususen satuun pohjautuva esitys on käännetty päälaelleen. Prinsessan sijaan lavalla nähdäänkin prinssi.
–  Prinssillä on haltijakummit ja hullunkuriset kokit apureineen. Hän viettää elämän juhlia, jonne haltijat tuovat eriskummallisia lahjoja. Yksi niistä langettaa vahingossa värttinäkirouksen, ja aina kun prinssi kuulee Värttinä-bändin musiikkia, hän nukahtaa päiväunille, Merita Seppälä kertoo.
Värttinä-uniapnea johtaa hassuihin tilanteisiin. Lopulta uniapnea pahenee niin, että kaikki musiikki kielletään hovissa. Ainut, joka prinssin voi parantaa, on henkilö, joka näkee hänen sydämensä.

Alle tunnin mittainen näytelmä on kerännyt suosiota jo ennen ensi-iltaansa. Jo nyt yli 400 lippua on varattu esityksiin.
– Alun perin suunnittelimme neljää ilta- ja kahta päivänäytöstä. Päiväesitykset varattiin kahdessa päivässä täyteen, joten järjestimme kolmannen, joka sekin tuli täyteen.
– On mukava huomata, että päiväkoti- ja koululaisryhmät ovat kiinnostuneita esityksistä. Ilta-esityksissä on tilaa vielä yleisölle, ohjaaja kiittelee.

Lue lisää 15.3.2019 lehdestä