Peimari Unitedin 18-vuotias Waltteri Gerlander olil treenileirillä sekä Kreikassa että Espanjassa

0

(Jan Sundman)
Paimiolaisen 18-vuotiaan Waltteri Gerlanderin alkuvuosi on ollut poikkeuksellinen. Jalkapalloa Peimari Unitedissa harrastava Gerlander kutsuttiin yhdessä kahden muun seuratoverinsa, Kalle Knuutilan ja Elmeri Laineen kanssa tammikuussa Kreikkaan Global Premier Soccer (GPS) -akatemian harjoitusleirille. Gerlander vakuutti harjoituksissa siinä määrin, että sai kutsun osallistua maaliskuussa vastaavalle leirille Espanjan pääsarjassa pelaavan Valencia CF:n harjoituskeskukseen.
– Kreikassa tehtiin erilaisia testejä, joissa mitattiin ominaisuuksia jalkapalloilijana. Ne sujuivat hyvin, mutta olihan se silti aika yllätys, kun Valenciasta tuli kutsu jatkoleirille, Gerlander muistelee.
Aikaa lähtöpäätöksen tekemiseen annettiin kaksi viikkoa, mutta niin kauaa Gerlanderin ei tarvinnut miettiä matkaan lähtemistä.
– Pari päivää sitä mietittiin ja sitten oli selvää, että haluan mennä kokeilemaan. Ei tuollaisia mahdollisuuksia kuitenkaan ihan joka päivä aukea, hän miettii.
Mutta tällä hetkellä mielessä ovat pelit niin Peimarin edustus- kuin a-juniorijoukkueessa.

Lue lisää 29.3.2019 lehdestä