Ursan Tähtipäivät tällä kertaa Tuorlassa

0

Tähtipäivät järjestetään tänä vuonna Piikkiön Tuorlassa. Tähtipäivät on Suomen suurin tähtitiedettä ja -harrastusta esittelevä yleisötapahtuma, joka on järjestetty lähes vuosittain jo vuodesta 1971 lähtien. Paikallisina järjestäjinä toimivat Turun yliopiston tiedekeskus Tuorla ja Turun Ursa.
Viikonlopun ohjelmassa on runsaasti erilaisia tähtitieteeseen liittyviä esitelmiä, planetaarionäytöksiä, tiedetyöpajoja ja näyttelyitä. UrSalon ja Turun Ursan tähtiharrastajat kertovat vinkkejä harrastuksen aloittamiseen. Työpajoissa valmistetaan mm. nestetyppijäätelöä ja superpalloja, kun taas Virtual Reality -huoneessa pääsee käyskentelemään Kuun pinnalla. Tuorlan aarteet -näyttely kertoo Tuorlan historiasta, ja opaskierroksilla voi tutustua observatorion tähtitorneihin.
Tapahtuma on kävijöille ilmainen, mutta planetaarioon, työpajoihin ja VR-huoneeseen on pääsymaksu. Ovet ovat auki Tuorlassa lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17.