Vesi pauhaa komeasti koskessa. Mahtavilla maisemilla varustettu Vähäjokipolku valmistuu hiljalleen Tiilitehtaantien alueelle Paimioon. Kaupunki hankki aiemmin yksityisessä omistuksessa olleet maa-alueet omakseen ja ryhtyi hommiin.
– Työt aloitettiin helmikuun alussa pakkasia hyödyntäen. Maan pintaa kaivettiin pois ja alle laitettiin kantavuutta lisäävä kangas, jonka päälle ajettiin kantava murske. Nyt odotellaan sulamista ja maan kuivumista, puistopuutarhuri Jukka Oksa selvittää.
Jatkossa kävelyreitti maisemoidaan ja pintakerros parannetaan. Ulkoilijoita tullaan viihdyttämään myös piknik-paikalla sekä istuskeluryhmillä ja ulkovalaistuksella, joka yltää myös Tiilitehtaantien varrella olevalle koirapuistolle saakka.
– Ajatus on, että paikka olisi ympäri vuoden käytössä, Oksa sanoo.
Vähäjokipolulle pääsee kävelemään esimerkiksi Tiilitehtaantien koirapuiston tai lähellä sijaitsevan matonpesupaikan tuntumasta. Reitti on noin 1450 metriä pitkä ja jatkuu aina Jokelan koululle saakka.
Hankkeen kustannusarvio on 90 000 euroa, josta puolet saatiin Varsin Hyvä Ry:ltä.
Monet kävelijät ovat löytäneet vain kevyelle liikenteelle tarkoitetun reitin omakseen. Kaupungin viheraluemestari Kaisa Salonen suosittelee kuitenkin varovaisuutta vielä keskeneräisellä polulla, jonka reunoilta paikoitellen törröttää risuja. Polun savinen maa on perujaan vanhalta Tiilitehtaalta, josta savea on kaivettu ja läjitetty ympäristöön.
Polun varrelle on tulossa myös luontotauluja.
– Opastaulu, luontoaiheinen taulu ja Tiilitehtaan sekä Vähäsillan pajasta kertovat taulut, Kaisa Salonen täsmentää.

Lue lisää 19.3.2019 lehdestä