Vistan yläkoululaiset innostuivat lukiolaisten ilmastolakosta

1

Vistan yläkoulun seinään oli tänään tiistaina ilmestynyt lappu: “Lakossa perjantaina 15.3.”, ja lapun alle oli alettu keräämään nimilistaa.

Paimion yläkoululaiset olivat innostuneet sosiaalisessa mediassa leviävästä kutsusta, jossa kehotetaan lukiolaisia suuntaamaan perjantaina koulun sijasta eduskuntatalon eteen mielenosoitukseen vaatimaan päättäjiltä ilmastotekoja.

Paimiossa siis yläkoululaiset ottivat asian onkeensa ja laittoivat lapun omatoimisesti ja ilman koulun opettajakunnan lupaa.

Rehtori Nuorikkalan mukaan lappu poistettiin koulun seinältä. Hän muistuttaa, että peruskoulu on oppivelvollisuuskoulu ja että oppilas ei voi olla poissa koulusta ilman huoltajan lupaa.

– Vistan koululla on siis perjantaina normaali koulupäivä ja ilmastolakko ei ole luvallinen syy olla poissa koulusta perjantaina.

1 KOMMENTTI

  1. Kyllä nuoret saa ottaa ohjat omiin käsiinsä, kun me kävyt ei olla sitä itse tehnyt. Ihan oikeaa kansalaisaktivismia. Lakkoon voi osallistua kokoonatumalla vaikka oman kunnantalon/kaupungintalon eteen ja kuvaa vaan sosiaaliseen mediaan, mukana ollaan! Kai me isät ja äidit tämä poissaolo hyväksytään, eikö!

Kommenttien lisääminen on estetty.