Finnspring juoksuttaa suunnistajia Sauvossa pääsiäisenä

0
Harrastusrastit vetävät ihmisiä nyt liikkeelle. Kyseessä on valtakunnallinen trendi. – Viime vuonna Suomessa tehtiin 470 000 suoritusta. Se tarkoittaa, että Suomi suunnistetaan päästä päähän monena iltana viikossa, kuvailee puheenjohtaja Jyrki Laine Paimion Rastista.

Pääsiäislauantaina ja -sunnuntaina FinnSpring-kilpailut suunnistetaan Sauvossa. Kilpailukeskuksena toimii Suojala. Kilpailut järjestää Paimion Rasti yhdessä Sauvon Urheilijoiden kanssa. Kisoihin odotetaan noin kahta tuhatta kilpailijaa.
Kilpailunjohtaja Matti Tahvosen mukaan vapaaehtoista talkooväkeä vielä löytyy, vaikka talkoolaisten saaminen tuntuu joka vuosi hankalammalta.
– Uudistuksia on tehty. Karttapainotekniikkaa on kehitetty. Pysäköintimaksuissa suositaan kimppakyytejä, mikä on ympäristöystävällistä. Tietyissä sarjoissa testataan itse valittavia lähtöaikoja, kertoi Matti Tahvonen.
Lauantaina kilpaillaan pitkän matkan henkilökohtaiset kilpailut ja katsastetaan alkaneen kauden kansainvälisiin kisoihin niin aikuisten kuin nuorten pääsarjoissa.
Kuntosuunnistajat pääsevät metsään molempina päivinä. Lauantain kuntosuunnistukseen ilmoittaudutaan paikan päällä. Sunnuntain viesteissä kuntosuunnistajat kilpailevat samoilla radoilla samaan aikaan maailman huippujen kanssa kuten Jukolassa.