Hengenvaarallista hölmöilyä Kaarinassa

0
Pelastuslaitos ja poliisi kävivät sunnuntaina kahdella tehtävällä Kaarinan Piispanristillä. Molemmissa tehtävissä oli kyse nuorison sytyttämästä pienistä paloista.
Palavan irtaimen sekaan oli laitettu aerosolipulloja, toisessa nuotiossa niitä oli useita.
Paikan päältä on saatu havaintoja lähinnä kouluikäisistä polkupyörillä liikkuneista nuorista.
Poliisin mukaan nuorison sekä heidän vanhempiensa olisi paras muistaa, että sisällöstään riippuen erilaiset aerosolit sekä niiden ponnekaasut voivat palaa räjähdysmäisesti. Räjähtäessään aerosolipullo saattaa sirpaloitua. Palo saattaa levitä hallitsemattomaksi. Palon herkistämiä vielä räjähtämättömiä aerosolipulloja saattaa lentää ympäristöön pitkänkin matkan päähän jonkun sivullisen löydettäväksi.
Räjähdyksen, palavien ponnekaasujen, liuottimien, alkoholien ja tuleen syttyneiden vaatteiden aiheuttamat vammat ulottuvat usein ihon lisäksi syvälle hengitysteihin saakka, ja ne ovat vaikeita ja pitkällisiä hoidettavia. Hoidettunakin ne aihettavat useimmiten elinikäisiä arpia ja toimintahäiriöitä. Ainakaan paikalle saapuvat viranomaiset eivät sellaisista halua kärsiä.
“Näistä asioista olisi vanhempien hyvä vaihtaa jälkikasvunsa kanssa kotona pari tiukkaa sanaa. Ellei pelisääntöjen voida luottaa olevan täysin selvillä, voisivat pienet tiedemiehet viettää kesänsä lähinnä vanhempiensa valvonnassa, jonkin kotikutoisen turvallisemman puhteen parissa”, poliisi tiedottaa.