Agilityä työkseen kouluttava Tiina Jaakkola avasi Paimioon koiraharrastehallin. KuntoPeimarin seinänaapurina toimiva Rontix-areena sai nimensä Jaakkolan edesmenneen länsiylämaanterrieri Rontin mukaan.
– Olen ohjannut agilitya Kiva-areenalla Turussa kahdesti viikossa. Oman hallin perustaminen tuli kuitenkin ajankohtaiseksi, kun illat venyivät pitkiksi Turun suunnalla. Katselin aikani halleja ja lopulta kaverini löysi minulle sopivan täältä Paimiosta, Jaakkola kertoo.

Tiina Jaakkolan lisäksi harrastehallissa toimii jatkossa myös muita kouluttajia.
– Olen löytänyt mukavasti kouluttajia, jotka haluavat alkaa toimimaan tiloissa omilla vuoroillaan. Muun muassa Peimarin koirat, Noseworkia kouluttava Marika Tiittanen ja nuori yrittäjä Veera Niemi Salosta. He käyttävät tiloja ikään kuin alivuokralaisina, Jaakkola selvittää.
Hän itse kouluttaa omia ryhmiään pääsääntöisesti keskellä viikkoa ja jatkaa koirien trimmausta kotonaan maanantaisin ja perjantaisin.
Eri ohjaajien kursseja löytyy aina aloittelijoista kisavalmiille ja kisaaville koirille.
– Varsinaiset kurssit käynnistyvät huhtikuussa, mutta itse toimin vielä Kiva-areenalla kesäkuuhun saakka. Syksyllä Rontix-areena toimii jo täysiaikaisesti, Tiina Jaakkola selvittää.

Asettuminen uuteen 600 neliömetrin hallitilaan kävi helposti, sillä suurin muutos oli ainoastaan lattialle asennettu harrastukseen sopiva alusta. Kenttätilaa Rontix-areenalla on 432 neliömetriä. Ylhäällä olevalla parvella pystyy tarkkailemaan kenttää, jonka treenejä voi sieltä käsin esimerkiksi videoida tai katsella. Yhteen yläkerran huoneisiin mahtuvat myös kouluttajien omat koirat.
Rontix-areenan tiloissa on myös huone koirahierojalle ja toisessa huoneessa Jaakkola pystyy myymään harrastustuotteita ja kuivaherkkuja paikan aukiolon puitteissa tai sovittuina aikoina.
Jatkossa Rontix-areenalla järjestetään myös koiraharrastajien viikonloppuleirejä ja yhteistyötä on nyt herätelty myös lähellä sijaitsevan lounasravintola Anskun sekä Nesteen kanssa.

Lue lisää 9.4.2019 lehdestä