Kylvötöihin päästiin poikkeuksellisen varhain- pääsiäispyhätkin moni vietti pelloilla

0

– Nyt jos koskaan voi todeta, että kevät on harvinaisen aikainen. On aika poikkeuksellista, että jo huhtikuun puolenvälin jälkeen ollaan kylvötöissä, toteaa MTK-Paimion puheenjohtaja, agronomi Mikko Lindberg.
Esimerkiksi kiirastorstaina ja pitkänäperjantaina Paimion ja Sauvon pelloilla ei liikkunut pelkästään muutamia, vaan useitakin kylvökoneita.
Lindberg kertoo, että etenkin Paimionjokivarressa ja monin paikoin Sauvoa pellot ovat olleet kylvökunnossa jo monta päivää. Sokerijuurikkaalla aloiteltiin ja sitten siirryttiin pikkuhiljaa viljankylvöön.
– Nyt voi jo kylvää mitä vaan. Routaa ei ole enää missään. Lunta tosin saattaa yhä olla joillakin pelloilla metsänreunassa, vaikka toinen puoli pellosta olisi täysin kuiva. Siitä huolimatta että aurinko paistaa ja on lämmintä, sulaa lumi hitaasti, koska sateita ei ole viime aikoina saatu.
”Kuminankinpäätin jo kylvää”
Vettä saisi tulla, mutta ei sadetta kuitenkaan pidä odotella – ja kylvöjä lykätä – liian pitkiä aikoja.
– Se vähäinen kosteus, mikä maassa nyt on, kannattaa hyödyntää. Jos pelto menee liian kuivaksi, itävyys kärsii.

Lue lisää 26.4.2019 lehdestä