Markku Metso aloittaa Paimion Omakotitalkkarina – palvelu suunnattu ikääntyville

0
Markku Metsolta sujuvat myös klapihommat. Puheenjohtaja Tapani Jääoja ja Mikko Kotamäki toimivat yhteyshenkilöinä.

Naapuriavun tyyppistä jokamiestyötä edulliseen hintaan. Sellaista on tarjolla myös Paimiossa huhtikuun alusta lukien.

Kyse on Suomen Omakotiliiton organisoimasta omakotitalkkaritoiminnasta, jota ELY-keskukset rahoittavat ja paikalliset omakotikotiyhdistykset käytännön tasolla organisoivat.

Huhtikuun alusta syyskuun loppuun Paimion Omakotitalkkarina työskentelee Markku Metso.

Palvelu on ensi sijassa suunnattu ikääntyville omakotiasukkaille, jotta he voivat asua omissa kodeissaan mahdollisimman pitkään. Palveluun ovat kuitenkin oikeutettuja muutkin kuin ikäihmiset – tietyin edellytyksin myös rivitaloasukkaat.

Talkkaripalvelun tilaajan ja saajan on oltava Paimion Omakotiyhdistyksen jäsen. Ellei entuudestaan ole jäsen, voi jäseneksi liittyä. Lisätietoja toiminnasta ja jäsenyydestä antavat Paimion omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Tapani Jääoja ja varapuheenjohtaja/rahastonhoitaja Mikko Kotamäki. Heidän yhteystietonsa löytyvät Suomen Omakotiliiton nettisivujen yhdistyshaun kautta.

Huhtikuun alkuun mennessä myös Markku Metson yhteystiedot tulevat nettiin. Ajatuksena on, että asiakkaat voivat sopia työtehtävistä suoraan Metson kanssa.

Tuntitaksa on 8,00 euroa, eikä paperisotaa tarvitse käydä.

Omakotitalkkari muun muassa siivoaa ja tekee erilaisia pihatöitä sekä pienimuotoista kiinteistön kunnostusta.

– Paimiossa Omakotitalkkari ei esimerkiksi tiskaa eikä pese pyykkiä. Kauppa-asiointeja talkkari sitä vastoin hoitaa, Jääoja kertoo.

– Työt tehdään aina asiakkaan omilla työvälineillä. Tuntipalkan päälle tulee pieni kilometrikorvaus – useimmiten vain muutamia euroja.

Vaativaa ammattiosaamista edellyttävät tehtävät eivät kuulu Omakotitalkkarin toimenkuvaan. Sellaisia varten  löytyy kultakin paikkakunnalta omat ammattilaisensa.

Tällä hetkellä omakotiyhdistyksissä eri puolilla Suomea työskentelee yli sata Omakotitalkkaria. Talkkareiksi työllistetään pitkäaikaistyöttömiä palkkatuella tai osatyökykyisen tuella.