Miinantuvan korjaustarpeista nousi huoli

0

Kuntalaisaloite-sivustolla on avattu aloite, jossa nostetaan esiin Sauvon Miinantuvan sisäilmaongelmat ja korjausten tarve. Aloitteen mukaan yksi pieni miinantupalainen imaisee sisäänsä keskimäärin 181 440 kertaa kuukaudessa tietämättömän määrän homeen tuottamia myrkyllisiä kemikaaleja.
Sauvon kunta järjestää Miinantuvassa Museotiellä varhaiskasvatusta. Tiettävästi Miinantuvan sisäilmatutkimuksessa on löytynyt vahvoja viitteitä kosteusvaurioista sekä välipohjassa että sokkelihalkaisuissa. Sauvon kunta on teettänyt korjaussuunnitelmat, mutta hanke ajoitettiin vasta koulurakentamisen perään.
Nimettömäksi jättäytynyt aloitteen jättäjä on sitä mieltä, että nämä myrkylliset kemikaalit aiheuttavat lievissä tapauksissa hengitysteiden, silmien ja ihon ärsytystä ja voivat aiheuttaa vakaviakin ongelmia. Hänen mielestään kunnan ei pitäisi järjestää päivähoitoa sisäilmasairaassa rakennuksessa vaan hankkia väistötilat.