Yhtenä kesän alkamisen merkkinä on Paimiossa ollut jo yli 50 vuotta Nappulaliigan alkaminen. Nappulaliiga on Paimiossa järjestettävä nappuloiden liikunta- ja pelitapahtuma, joissa lapset pelaavat omien kylien tai asuinalueiden joukkueissa. Tänä vuonna joukkueita on: Saari- Naskarla – Kriivari – Kiusala- Moisio – Oinila – Vista alueilta.

Vuoden nappulaliigan aloittavat 2015 syntyneet tytöt ja pojat, jotka pelaavat divarisarjaa yhdessä 2013-14 syntyneiden kanssa. Vanhimpina nappulaliigalaisina pelaavat 2008-syntyneet tytöt ja pojat. Nappulaliiga onkin päänappula Tero Lahden mukaan oiva tapa tutustua liikuntaan ja joukkuelajeihin.

-Meillä Hakassa rima tulla mukaan on koitettu laskea niin alas, että kaikki voivat tulla mukaan liikunnalliseen toimintaan jo ennen kouluikää, Lahti kertoo.

Päänappula Lahti mainostaakin nappulaliigaa myös koko perheen tapahtumana.

-Nappulaliigassa lapset saavat pelata naapurilasten kanssa ja alueen vanhemmat voivat yhdessä lasten kanssa harrastaa ja kokea onnistumisen iloja. Näiltä nappulakentiltä on myös moni elinikäinen ystävyys alkanut.

Aloitustapahtuma KHT Soikalla pääsiäismaanantaina 22.4. klo 16 alkaen. Lisätietoja Hakan nettisivuilta.