Pääsiäisreko torstaina Kinon pihassa

0

Viisi vuotta täyttävä Paimion Reko järjestää pääsiäisen Reko-torin Vistan Kinon pihalla torstaina 18. huhtikuuta kello 18. Rekon markkinoinnista vastaava Riina Immaisin mukaan Paimion Rekossa on mukana jo toistakymmentä tuottajaa. Paimion Reko on myös Varsinais-Suomen vanhimpia. Jäseniä sillä on yli 2500.

­- Reko järjestetään aina joka toinen torstai. Näin tuottajat ehtivät saamaan varastonsa täyteen, eivätkä asiakkaat kyllästy, Immaisi kertoo.

Suurimmat Rekot järjestetään juhlapyhinä, kuten juhannuksena, jouluna ja pääsiäisenä. Tällöin ruoka on pääasiassa, mutta myös lahjatarvikkeita otetaan myyntiin. Pääsiäisenä Rekosta saattaa löytyä myös lammasta ja ylämaan karjan lihaa.

Parhaiten Reko-tuotteisiin pääsee tutustumaan Facebooissa Paimion lähiruokarengas Rekon ryhmässä.

-Tuottajat laittavat viikko ennen Rekoa myynti-ilmoitukset ryhmään, jossa kuluttajat saavat laittaa tilauksensa ilmoitukseen. He kertovat montako tuotetta tilaavat ja lopulta tuote haetaan Rekosta torstaina kello 18.

Juhlarekot, kuten tuleva pääsiäisrekokin ovat avoimia kaikille. Tällöin Facebookin ennakkotilaus ei ole välttämätön.

-Tuottajat ottavat juhlarekoihin vähän ylimääräistä tavaraa myyntiin, eikä asiakkaan tarvitse olla Rekon jäsen, Immaisi selvittää.