Paimion musiikkiopistossa juhlitaan

0

Paimion musiikkiopistossa on juhlan aika, sillä kuorotoiminta ja tukiyhdistys täyttävät molemmat kymmenen vuotta. Tammikuussa 2009 perustetun kuoron laulajat tarttuivat laulun lisäksi haravanvarsiin keräten tuloja haravointitalkoilla. Samalla oli oiva tilaisuus elvyttää musiikkiopistossa menneinä vuosina toiminut tukiyhdistys, jonka avulla voitaisiin kerätä varoja nuorten ja lasten musiikkiharrastuksen tukemiseen. Päivitetyn yhdistyksen perustajajäsenet Tesma Lindgren, Elina Jaanu ja Marjut Jaakola ryhtyivät tuumasta toimeen.
Tuki ry:n tarkoituksena on tukea Paimion musiikkiopiston musiikkikasvatustyötä lähinnä pienimuotoisia ja kertaluonteisia tempauksia ja konsertteja järjestäen. Kauppansa ovat tehneet myös ensin Aino Tikan ja sittemmin Eija Hakalan kutomat villasukat, -lapaset ja -pipot. Tuki ry toimii jäsentensä ideoiden ja voimien mukaan toivottaen lämpimästi mukaan myös uusia jäseniä, niin vapaavalintaisen summan maksaneita aktiivisia toimijoita kuin rivijäseniä.
Kerätyt rahat käytetään lyhentämättöminä musiikkiopistossa opiskelevien hyödyksi ja iloksi. Vuosien varrella saaduilla tuloilla on muun muassa jaettu lapsille ja nuorille stipendejä, ostettu musiikkileikkikouluun ukuleleja, kanteleita, rumpuja ja soivia putkia sekä kartoitettu kuoron ohjelmistoa nuotein ja Sibelius-nuotinnusohjelmalla. Lisäksi uuden yhdistyksen alkutaipaleella Päivikki Särvä toteutti kuorolle suunnittelemansa esiintymisasut ja Lions club Paimio lahjoitti tukiyhdistykselle muun muassa uuden Yamaha-pianon.
Vuonna 2017 Tuki ry sai lahjoituksena käytetyn pianon paimiolaiselta yksityishenkilöltä. Viime syksynä lahjoituspiano jatkoi elämäänsä sitä musiikkiharrastuksessaan tarvitsevan musiikkiopiston oppilaan kotona. Pianon myyntitulosta perustettiin stipendirahasto, josta tänä 10-vuotisjuhlavuonna jaetaan musiikkiopiston kevätkonsertissa opiskelijoille muutamia ylimääräisiä stipendejä.
– Olemme kiitollisia kaikista jäsenmaksuista ja lahjoituksista. Tarpeettomiksi käyneitä soittimia voi mieluusti tarjota yhdistykselle myös jatkossa. Kauttamme soittimet voivat saada uuden kodin ja tuottaa iloa soittajilleen vuosiksi eteenpäin, yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Mariitta Rastas sanoo.
Sunnuntaina 28.4. kello 13 juhlitaan 10-vuotiasta yhdistystä ja kuorotoimintaa konsertissa Paimion lukion ruokalassa. Tuki ry tarjoaa kahvit ja mokkapalat kello 12.30 alkaen. Konsertissa kuullaan musiikkiopiston kuororyhmiä ja lauluyhtye Mikaelaa, joka samalla juhlii 5-vuotista taivaltaan.

Marjut Jaakkola