Sauvon sosiaalitoimisto muuttamassa entiseen seurakuntatoimistoon?

0

Sauvon sosiaali- ja terveyslautakunta esittää, että kunta selvittää mahdollisuuden vuokrata Säästötalleron kiinteistö kunnan sosiaalitoimiston uudeksi toimitilaksi. Muutto lisäisi ilmeisesti joillakin sadoilla euroilla kuukaudessa kunnan vuokramenoja.
Kirkon vieressä sijaitseva Säästötallero on nykyään Paimion seurakunnan omistuksessa. Tiloissa toimi pitkään Sauvo-Karunan seurakunnanvirasto ja sen muuta toimintaa, mutta tilojen tarve on vähentynyt sen jälkeen kun Sauvo-Karunan ja Paimion seurakunnat yhdistyivät. Seurakunta päätti siirtää loputkin työntekijät Säästötallerosta Sauvon seurakuntatalolle.
Sosiaalitoimisto toimii nykyisin Pertinpolulla omakotitalossa, jonne se joutui muuttamaan kesällä 2015 virastotalon sisäilmaongelmien vuoksi.
– Nykyiset tilat ovat sosiaalitoimistolle ahtaat. Kaikille työntekijöille ei ole edes omaa työhuonetta, vaikka tehdään viranomaistyötä, vt. perusturvajohtaja Ville Lahtivuori sanoo.
Sosiaalitoimiston henkilövahvuus on kuusi, josta yksi toimi on tällä hetkellä täyttämättä. Uudessa paikassa henkilöstövahvuus olisi seitsemän. Jos Säästötalleron vuokraus onnistuu, tiloihin muuttaisi myös Sauvon elinkeino- ja työllisyyskoordinaattori Kaisa Kouri, jonka työhuone on nyt teknisen toimen tiloissa.