SOS-lapsikyläjärjestö on auttanut neljää miljoonaa lasta 70 vuodessa -Suomessakin tuhansia

0
Arkistokuva

SOS-lapsikyläjärjestö on 70 toimintavuotensa aikana tarjonnut maailmanlaajuisesti 4 miljoonalle lapselle mahdollisuuden elää turvallista lapsuutta perheessä. Kaikkiaan se on vaikuttanut positiivisesti 13 miljoonan ihmisen elämään. Vuosikymmenten varrella SOS-Lapsikylä on Suomessa auttanut yhteensä 6 000 lasta ja heidän perheenjäsentään.

Kansainvälinen SOS-lapsikyläjärjestö on perustamisestaan, vuodesta 1949, lähtien auttanut yhteensä neljää miljoonaa lasta ja nuorta kasvamaan turvallisessa ja välittävässä perheessä ja ollut positiivisesti myötävaikuttamassa yli 13 miljoonan ihmisen elämään. Asia selviää tuoreesta 70 Years of Impact -vaikuttavuusraportista, jossa järjestö valottaa 70-vuotista työtään perhehoidossa ja perheiden tukemisen ohjelmissa. Järjestö täytti 70 vuotta eilen 25.4.2019.

SOS-lapsikyläjärjestön auttamilla lapsilla on ollut mahdollisuus tarjota parempi elämä myös omille lapsilleen ja lapsenlapsilleen. Näin ongelmien ja hylkäämisen kierrettä on saatu katkaistua.

Kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön teettämissä tutkimuksissa on laskettu, että jokainen euro, jonka järjestö on sijoittanut lapsiin ja nuoriin, on poikinut viisi euroa takaisin yhteiskunnalle. Tämä näkyy yksittäisten ihmisten kasvaneina tuloina sekä yhteiskunnan hyvinvointipalveluihin käyttämien kulujen laskuna.

Suomessa SOS-Lapsikylä on toiminut vuodesta 1962. Vuosikymmenten varrella SOS-Lapsikylä on auttanut maassamme yhteensä 2 000 lasta ja nuorta sekä välillisesti ainakin 4 000 heidän perheenjäsentään. Suomessa toiminnan tulokset ovat hyvin samankaltaiset kuin kansainvälisesti. Suurin osa lapsista on saanut lapsikylästä hyvät eväät elämäänsä.

Suomessa SOS-Lapsikylän sijaisperheissä kasvaneista nuorista:

  • noin 85 % on suorittanut toisen asteen opinnot
  • noin 70 % on työllistynyt
  • noin 90 % on tyytyväisiä elämäänsä
  • noin 90 % on pärjännyt hyvin omassa vanhemmuudessaan.