Jari Hakkarainen eroaa Sauvon valtuustosta, ja puheenjohtajan paikalta

0

Kunnanhallituksen maanantai-illan kokouksen asialistalla on yllättävä pykälä, jonka mukaan valtuutettu Jari Hakkarainen (kok) hakee henkilökohtaisiin syihin vedoten eroa Sauvon valtuustosta. 17.5. lähetetyssä sähköpostissa hän hakee eroa 3.6. 2019 alkaen.
Sauvon valtuuston puheenjohtajana viimeiset kaksi vuotta toiminut Hakkarainen ei tässä kohden halua kommentoida eroaan mitenkään.
Kuntalain mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin, eli tässä tapauksessa ero on esillä seuraavassa valtuuston kokouksessa. Käytännössä eron myöntäminen on aina muotoseikka. Näillä näkymin kokoomuksen valtuutetuksi jäljellä olevaksi valtuustokaudeksi on nousemassa valtuustoryhmän ensimmäinen varavaltuutettu Katri Knuutila.