Koulujen ja seurojen liikuttava yhteistyö saa tukea Paimiossa ja Sauvossa

0

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) on myöntänyt Suomen Olympiakomitean koordinoiman Lasten liike -starttirahan yhdeksälle yhdistykselle Lounais-Suomen alueella. Starttiraha on uusien kerhojen käynnistämiseen tarkoitettu tuki, jonka kerho voi käyttää haluamallaan tavalla. LiikU tarjoaa tukeaa ohjaajien kouluttamiseen sekä toiminnan organisointiin käytännössä.
Paimioon tukea haki ja sai Paimion Haka, joka jatkaa iltapäivän liikuntakerhojen järjestämistä yhdessä kaupungin sivistystoimen kanssa.
– Haka aloitti kerhotoiminnan viime keväänä Haka-kustanteisesti ja kun innostusta koululaisilla oli, niin haettiin ja päästiin täksi lukukaudeksi osaksi Olympiakomitean koordinoimaa Lasten Liikettä. Viime syksy meni omin voimin eli vetäjiä Teemu Taskinen ja Rodrigo Martins, mutta keväällä saatiin Paimion Rastin Milka Reponen mukaan kerhotoimintaan. Lapsia näissä kerhoissa on viikottain ollut satakunta ja nyt kun ”sapluuna” kunnossa koitetaan saada aikataulut koulujen kanssa sellaisiksi, että kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus tulla mukaan, kertoo Paimion Hakan toiminnanjohtaja Kalle Partanen.
Sauvossa tukea saa Sauvon Naisvoimistelijat, joka aikoo aloittaa pienille koululaisille aamujoogaa pienryhmissä ensi lukuvuonna. Seura rekrytoi parhaillaan kiinnostuneita ohjaajia mukaan toimintaan ja kouluttaa heidät ennen syksyn aloitusta. Toimintaa vetää Laura Parkkunen.