Päihtyneenä moottoritiellä vasten liikennettä

0

Perjantai-iltana 3.5. lähellä puoltayötä moottoritiellä vasten muuta liikennettä ajanut nainen puhalsi alkometriin 0,34 mg/l ja hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen kannabikselle. Naista epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineenkäyttörikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Poliisi sai ilmoituksen Turun–Helsingin moottoritietä tulevasta henkilöautosta, joka ajoi Turun suuntaan Helsinkiin menevien kaistoja käyttäen. Poliisipartio tavoitti auton hieman ennen moottoritien ja Kravinkujan ramppia. Liikennevirtaa vastaan ajaneen ajoneuvon kuljettaja ei reagoinut poliisin hälytysvaloihin, äänimerkkeihin ja pysäytysvaloon. Poliisipartio kääntyi henkilöauton perään ja lähti seuraamaan sitä liikennevirtaa vastaan kohti Turkua. Lopulta henkilöauto pysähtyi tien varteen hieman ennen Tammisillan ramppia. Ennen pysähtymistä henkilöauto oli hyvin lähellä törmätä useampaan vastaantulijaan.
Henkilöautoa kuljetti vuonna 1995 syntynyt nainen. Hänellä oli kyydissä yksi matkustaja.