Paimiolaiset Villa Ahki ja Villa Luohti Oy osaksi Mehiläisen vammaispalveluja

0

Vammaisten asumispalveluja ja työtoimintaa tuottavien Villa Ahki Oy:n ja Villa Luohti Oy:n omistus on siirtynyt Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:lle 2.5.2019 alkaen.
– Omistusvaihdoksella ei ole vaikutusta työsuhteisiin, asukastyöhön tai muihin sopimuksiin. Se oli minulle tärkeää, kertoo Villa Ahki Oy:n ja Villa Luohti Oy:n entinen yrittäjä ja toimitusjohtaja Marja-Liisa Passi.
Hän on työskennellyt yrityksessä runsaat viisi vuotta vielä eläkeiän saavuttamisen jälkeenkin.
Hän aikoo olla töissä vielä kuukauden ajan ja opettaa Seija Ruusurantaa, joka on valittu yksiköiden uudeksi johtajaksi. Työntekijöitä on yhteensä 14 ja vakituisia sijaisia kolme.
Vuosina 2006 ja 2011 perustetut yhtiöt tuottavat ympärivuorokautista palveluasumista vammaisille Paimiossa. Toimintaan kuuluu yhteensä 22 paikkaa, 11 asukasta molemmissa asuntoloissa.
Kunnat ostavat palvelut, ja asukkaita on kuudesta kunnasta, muun muassa Paimiosta. Passi kertoo, että asukkaiden ikäjakauma on noin 25-vuotiaasta yli 60-vuotiaaseen.
Palveluasuntojen luonteeseen kuuluu, että Ahki ja Luohti ovat asukkaille pysyvä koti. Asukkaat elävät omannäköistä elämää, ja jokainen asukas kohdataan yksilönä.

Villa Ahkin ja Villa Luohtin lisäksi Mehiläisellä on noin 170 palvelukotia eri puolilla Suomea.

(Seija Ruusurannan nimi korjattu ti 7.5. klo 8.36)