Piikkiön Palloseuran järjestämä päiväkotifutis liikutti lapsia keskiviikkoaamuna jo 25ttä kertaa Piikkiössä. Yhtenäiskoulun kentälle oli saapunut yli 200 lasta Hakametsän, Omppulan, Pihlajanmarjan, Tieniityn ja Nappulalinnan päiväkodeista.
– Päiväkotifutiksessa tutustutaan pallon käsittelyyn. Pelataan esimerkiksi polttopalloa, syötellään palloa, tehdään maaleja ja pituushypätään, PiPsin varapuheenjohtaja Katja Salonen kertoo.
Lähellä sijainneet päiväkodit tulivat yhtenäiskoulun kentälle jalan ja kolme päiväkodeista noudettiin PiPsin järjestämällä bussikuljetuksella. Tarjolla lapsille oli munkkeja ja mehua. Palkkioksi hienosta palloilupäivästä lapset saivat kaulaansa PiPsin mitalit.

Vuonna 1956 perustetun Piikkiön Palloseuran arki kulkee mukavasti. Viime talvena pienet 2013–2014-syntyneet palloilijat pääsivät treenaamaan leikkikoulussa. Kesällä luvassa on toista kertaa järjestettävä perhefutis.
– Perhefutis järjestetään keskiviikkoiltaisin Puostan kentällä kymmenenä kertana kahdessa ryhmässä. Noin 50 lasta on mukana yhdessä vanhempansa kanssa, Katja Salonen kertoo.
Tällä hetkellä PiPsin vanhin juniorien poikajoukkue on koottu 2005-syntyneistä pelaajista. Heistä 13 oli mukana päiväkotifutiksessa ohjaamassa lapsia peleissä yhdessä aikuisten ohjaajien kanssa.

Lue lisää 10.5.2019 lehdestä