Viime syksynä Piikkiössä paljastui huumetapaus, jota ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä kuvailee virkauransa huolestuttavimmaksi. 30 nuorta oli sekaantunut kannabikseen, osa jopa ekstaasiin. Näistä nuorista parikymmentä oli alle 15-vuotiaita.
Aro-Heinilä kertoo tapahtumien edenneen niin, että nuoret keräsivät kiinnostuneista porukan, kokosivat rahat yhteen ja tekivät netin kautta tilauksen. Raha ja aineet vaihtoivat omistajaa Turussa.
Piikkiön yhtenäiskoulun apulaisrehtori Anu Roos tietää, että oppilailla voi olla älypuhelimessaan sovellus, jonka kautta tilaaminen onnistuu. Pienellä lisämaksulla päihteet toimitetaan jopa kotiinkuljetuksena.
– Hankkiminen on pelottavankin helppoa, taivastelee Kaarinan lastensuojelun johtava sosiaalityöntekijä Henna Kauppila.
Kauppila raportoi yhden huolestuttavan ilmiön lisää. Nuoret ovat alkaneet käyttää kotoaan löytyviä psyyke- ja kolmiolääkkeitä. Pienemmät saattavat myydä esimerkiksi omia ADHD-lääkkeitään vanhemmille nuorille.
Moniammatillinen tiimi kokoontui maanantaina Piikkiön yhtenäiskoulussa, sillä päihdeongelmaa ei ole vielä selätetty. Nyt kesä lähestyy ja lämpimät kelit vetävät nuorison taas puistoihin ja metsiin. Lomalla arjesta puuttuu koulunkäynnin tuoma järjestelmällisyys. Kesä on päihteidenkäytön kannalta riskialtista aikaa.
Kaisu Hautamäki
Tässä taas huomaa miten kieltolaki toimii. Kannabis verolliseksi niin säästytään tältäkin.
Kommenttien lisääminen on estetty.