Poliisi valvoo valmistujaisviikonloppua koko maassa

0

Poliisi kertoo valvovansa tulevana viikonloppuna nuorten päihteiden käyttöä. Valvonnan painopistealueina ovat erityisesti nuorten kokoontumispaikat kuten lasten leikkipaikat sekä päiväkotien ja koulujen pihat. Valvontaa tehdään monilla paikkakunnilla yhteistyössä nuoriso- ja sosiaalitoimen sekä Aluehallintoviraston alkoholitarkastajien kanssa.
Poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta sanoo, että valvonnalla pyritään estämään alkoholijuomien välitys alaikäisille sekä alaikäisten alkoholin hallussapito ja käyttö. Poliisi puuttuu normaaliin tapaan myös muihin yleisten paikkojen häiriöihin ja humalajuomiseen.
Poliisi toivoo, että alaikäisten huoltajat sopivat nuorten kanssa pelisäännöistä, ovat tavoitettavissa puhelimitse erityisesti juhlailtana 1.6. ja vastaavat tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Puhelu voi tulla poliisilta tai päivystäviltä nuorisotyöntekijöiltä.
Järvenpää muistuttaa myös, että päihtyneellä lapsella tai nuorella myös riski joutua rikoksen uhriksi sekä erilaisille humalavahingoille kasvaa.
Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos. Poliisi vetoaakin täysi-ikäisiin, etteivät nämä välittäisi alkoholia yhdellekään alaikäiselle. Poliisi muistuttaa, että alle 18-vuotiaiden alkoholin käytöstä lähtee aina ilmoitus vanhemmille sekä lastensuojeluviranomaisille. Tämän lisäksi seurauksena on useimmiten 40 euron rikesakko.