Sauvoon tulossa uusi koulu, mutta sinne vanha öljylämmitys – miksi?

1

Sauvon koulukeskushanke etenee suunnitellussa aikataulussa. Sauvolaiset ovat olleet tyytyväisiä arkkitehti Jukka Lehtosen piirustuksiin, ja urakoitsijakin hankkeelle on jo ehditty valita.
Koulukeskuksen laajennus- ja peruskorjaushankkeessa on kuitenkin yksi nykyaikaan sopimaton riitasointu: koulukeskuksen lämmön tuottaa jatkossakin vuosikymmeniä vanha öljykäyttöinen lämpökeskus.

Sauvon kunnanhallituksen puheenjohtaja Satu Simelius (kesk.), eikö Sauvon olisi jo aika siirtyä uudisrakennus- ja peruskorjauskohteissa öljyttömyyteen ja päästöneutraaliuteen?
– Näin ehdottomasti toimittaisiin, jos olisi enemmän aikaa ja rahaa. Nyt on päätetty laittaa kaikki taloudelliset panostukset uuteen koulurakennukseen, että koulutyö voi jatkua normaalisti mahdollisimman pian.
Kai Sauvossa ollaan tietoisia, että öljylämmittämisen aika alkaa julkisten rakennusten kohdalla olla ohi?
– Siitä asiasta on käyty Sauvossa keskustelua paljonkin, ja kyllä Sauvonkin on tehtävä jo aivan lähivuosina sellainen kokonaisratkaisu, joka tähtää fossiilisten polttoaineiden käytön lopettamiseen kunnan kiinteistöissä.

Lue lisää 17.5.2019 lehdestä

1 KOMMENTTI

  1. Maalämpö, tulee paljon edullisemmaksi, öljy maksaa nykyään maltaita ja lämmitysputkisto on kummassakin saman hintainen.

Kommenttien lisääminen on estetty.